Γενικά

10 Ημέρες – 8 νύχτες

Παραλίες, Ζούγκλες και Ηφαίστεια

Σφηνωμένη ανάμεσα στον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό Ωκεανό κοντά στο στενότερο σημείο του κέντρο αμερικανικού ισθμού, νότια της Νικαράγουα και βόρεια του Παναμά, η εύπορη και δημοκρατική Κόστα Ρίκα συχνά παρουσιάζεται ως η μοναδική όαση πολιτικής ευστάθειας της πολύπαθους περιοχής. Χωρίς στρατό ήδη από το 1948 και με το υψηλότερο μορφωτικό και βιοτικό επίπεδο σε όλη την Κεντρική Αμερική, μάλλον δίκαια έχει κερδίσει το υποκοριστικό της «Ελβετία της Αμερικής». Επιπρόσθετα, αυτή η μικροσκοπική χώρα φιλοξενεί το 5% της βιοποικιλότητας του πλανήτη και αποτελεί έναν οικολογικό θησαυρό. Τα οικοσυστήματα της, είτε είναι παραλίες είτε ηφαιστειογενείς περιοχές είτε ζούγκλες είτε βάλτοι, φιλοξενούν έναν τεράστιο αριθμό άγριων ζώων και φυτών, πολλά εκ των οποίων προστατεύονται από ένα εθνικά και διεθνή προγράμματα. Τέλος, παρότι βρίσκεται σε μια από τις γεωλογικά πιο ενεργές περιοχές του πλανήτη και έχει ενεργά ηφαίστεια, η Κόστα Ρίκα γενικά έχει αποφύγει τις φυσικές καταστροφές που έχουν πλήξει τους γείτονες της – σεισμούς, καταστροφικές εκρήξεις ηφαιστείων και τροπικές καταιγίδες – και έτσι έχει κρατήσει τη φύση της και την αρχιτεκτονική της ανέπαφες. Όλα αυτά συνθέτουν μια χώρα συγκλονιστική, και το ταξίδι σας σε αυτή θα σας παραμείνει αξέχαστο!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα

 

Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Σαν Χοσέ

Αναχώρηση από το διεθνή αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος με προορισμό το Σαν Χοσέ μέσω Φρανκφούρτης (Δυνατότητα αναχώρησης και από Θεσσαλονίκη). Άφιξη στο αεροδρόμιο Χουάν Σανταμαρία και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια.

Hotel Best Western Irazu

San José

2η ημέρα

 

Π Μ Δ Σαν Χοσέ – Τορτουγκέρο

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο πολύ νωρίς το πρωί και μεταφορά οδικώς στο λιμάνι του Κάνιο Μπλάνκο (διάρκεια διαδρομής περίπου 4 ώρες). Πρωινό  κατά τη διαδρομή. Μεταφορά δια θαλάσσης στο Τορτουγκέρο. **Προσοχή: για τη μεταφορά στο Τορτουγκέρο υπάρχει αυστηρό όριο στις αποσκευές, 12 κιλά ανά άτομο.**

 

Μεσημεριανό γεύμα στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο χωριουδάκι του Τορτουγκέρο. Στη συνέχεια θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσετε την περιοχή, να θαυμάσετε την υπέροχη φύση, να κάνετε βόλτα στα μονοπατάκια ή απλά να ξεκουραστείτε σε μια αιώρα. Ο συνοδός μας θα σας κάνει το απογευματάκι μια παρουσίαση της φυσικής ιστορίας της περιοχής σε σλάιντς Δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

 

Pachira Lodge

Tortuguero

3η ημέρα

 

Π Μ Δ Τορτουγκέρο

Πρωινό πολύ νωρίς το πρωί και περιήγηση( περιπατητική βόλτα) στα υπέροχα κανάλια του Τορτουγκέρο με μικρές βαρκούλες, που δίνουν τη μέγιστη ορατότητα της χλωρίδας και πανίδας που θα συναντήσουμε, ακόμα και στα πιο μικρά καναλάκια του.

 

Μεσημεριανό γεύμα στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όπως θέλετε με μια βόλτα στο μικρό χωριουδάκι. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Pachira Lodge

Tortuguero

4η ημέρα

 

Π Μ  Τορτουγκέρο- Αρενάλ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση από το Τορτουγκέρο για το λιμάνι του Κάνιο Μπλάνκο . Από εκεί μεταφορά  οδικώς προς την περιοχή του Σαν Κάρλος στο Ηφαίστειο Αρενάλ. Μεσημεριανό κατά τη διαδρομή. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας , τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

 

 

 Arenal Paraiso

San Carlos (Arenal)

5η ημέρα

 

Π Δ Αρενάλ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερη ημέρα  για μια βόλτα στην γύρω περιοχή. Μεσημεριανό όπου επιλέξετε και ελεύθερος χρόνος.Το απόγευμα Επίσκεψη στο Ηφαίστειο Αρενάλ:Λίγα άλλα μέρη στην Κόστα Ρίκα προκαλούν τόσο δέος. Κάποιες φορές μπορεί κανείς να δει τη λάβα να ρέει, και αν η Μητέρα Φύση το επιτρέψει, μπορεί να έχετε και τη μοναδική απόλαυση μιας θεαματικής έκρηξης. Πάραυτα, ο κορυφή του ηφαιστείου είναι συχνά κρυμμένη από σύννεφα. Στην συνέχεια θα  επισκεφτούμε τις θερμές πηγές του Ταμπακόν :Το φυσικό αυτό spa έχει από τις καλύτερες και πιο αγνές ιαματικές πηγές νερού στον κόσμο, οι οποίες αναβλύζουν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση από το Ηφαίστειο Αρενάλ. Οι ιαματικές τους ιδιότητες είναι πιστοποιημένες από το Εθνικό Εργαστήριο Υδάτων της κυβέρνησης της Κόστα Ρίκα, και το νερό τρέχει σε φυσικά ποτάμια με θερμοκρασία από 27 μέχρι 42 βαθμούς Κελσίου, περνώντας μέσα από κήπους με εξωτική τροπική βλάστηση και σχηματίζοντας φυσικούς καταρράκτες και λιμνούλες. Δείπνο στο Ταμπακόν.

 Arenal Paraiso

San Carlos (Arenal)

6η ημέρα

 

Π Αρενάλ  – Μανουέλ Αντόνιο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Μανουέλ Αντόνιο. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια σας και ελεύθερη ημέρα για να απολαύσετε την πανέμορφη παραλία του Μανουέλ Αντόνιο ή να κάνετε κάποια προαιρετική εκδρομή ή δραστηριότητα.

 

 

El Parador

Manuel Antonio

7η ημέρα

 

Π Μανουέλ Αντόνιο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο του Μανουέλ Αντόνιο: Απολαύστε έναν ενημερωτικό περίπατο δυόμιση ωρών υπό τη συνοδεία οδηγού, ο οποίος διασχίζοντας το πάρκο θα σας δείχνει τα πουλιά, βατραχάκια, πιθηκάκια και άλλα ζώα που θα συναντάτε. Το πάρκο είναι από τα πιο γραφικά και όμορφα της χώρας, και η δασική περιοχή αυτή δέχεται το μεγαλύτερο αριθμό ξένων αλλά και ντόπιων τουριστών. Άλλη σημαντική ατραξιόν αποτελεί το ιδιαίτερα υγρό τροπικό δάσος όπου κατοικούν είδη χλωρίδας και πανίδας υπό εξαφάνιση. Ιδιαίτερο στοιχείο γεωμορφολογίας αποτελεί το ακρωτήρι Punta Catedral, το οποίο υπήρξε νησί αλλά χάρη στην εναπόθεση ιζημάτων, ενώθηκε με τη στεριά σχηματίζοντας μια αμμώδη λωρίδα που επονομάζεται tómbola.Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερη ημέρα για μπάνιο

El Parador

Manuel Antonio

8η ημέρα

 

Π Μανουέλ Αντόνιο – Σαν Χοσέ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Σαν Χουάν όπου και θα διανυκτερεύσουμε πριν την πτήση επιστροφής μας την επόμενη ημέρα.

Hotel Best Western Irazu

San José

9η ημέρα

 

Π Σαν Χοσέ –  Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη να πάρουμε την πτήση  της επιστροφής προς τον διεθνή αερολιμένα Χουάν Σάντα Μαρία του Σαν Χουάν. Για λόγους ασφαλείας, η προσέλευση στο αεροδρόμιο πρέπει να γίνει 3 ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση της πτήσης

10η ημέρα

 

Άφιξη σε ενδιάμεσο ευρωπαϊκό σταθμό και, στη συνέχεια, στην Αθήνα και μετά Θεσσαλονίκη.

Hotel Best Western Irazú (2 διανυκτέρευσεις ):

Μόλις 3 χμ από την καρδιά της πόλης του Σαν Χοσέ, ένα μοντέρνο ξενοδοχείο και καζίνο.

Pachira Lodge (2 διανυκτερεύσεις):

Κατασκευασμένο πάνω σε μια στενή λωρίδα άμμου ανάμεσα από τα κανάλια του Τορτουγκέρο. Διαθέτει 88 άνετα δωμάτια με δικό τους μπάνιο και ανεμιστήρες οροφής. Η τοποθεσία είναι πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα

Arenal Springs  (2 διανυκτερεύσεις):

Με  προνομιακή θέση που έχει μερικές από τις πιο όμορφη θέα του Arenal Volcano σε ολόκληρη την περιοχή. Ανάμεσα στα Tabacon Hot Springs και την πόλη της La Fortuna, αυτό το ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες ένα ωραίο μείγμα της άνεσης και της προσβασιμότητας.

Hotel El Parador (2 διανυκτερεύσεις):

Στη μέση ενός πριβέ κόσμου, περιτριγυρισμένο από κήπους και ηρεμία, βρίσκεται το El Parador, κοντά στο ξακουστό Εθνικό Πάρκο του Μανουέλ Αντόνιο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

 • Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής
 • Διαμονή στα ξενοδοχεία του προγράμματος
 • Φόροι ξενοδοχείων
 • Όλες οι μεταφορές, ξεναγήσεις και εκδρομές του προγράμματος
 • Όλα τα γεύματα του προγράμματος (7 πρωινά, 3 μεσημεριανά και 3 βραδινά)
 • Είσοδος στο Εθνικό Πάρκο του Τορτουγκέρο
 • Είσοδος στα θερμά λουτρά του Ταμπακόν
 • Είσοδος στο Εθνικό Πάρκο του Ηφαιστείου Αρενάλ
 • Αγγλόφωνος ξεναγός καθ ’όλη τη διαμονή στην Κόστα Ρίκα (Ελληνόφωνος από 10άτομα και επάνω)

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίου και ιατροφαρμακευτική κάλυψη
 • Φόρος εξόδου της Κόστα Ρίκα, ο οποίος αντιστοιχεί σε 28 USD κατ’ άτομο και πληρώνεται επιτόπου στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ αφού εκδοθούν οι κάρτες επιβίβασης της πτήσης επιστροφής. Θυμηθείτε να κρατήσετε τα 28 USD!
 • Όλα τα γεύματα που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα με σκούρα γράμματα
 • Αλκοολούχα ποτά
 • Προαιρετικές εκδρομές και δραστηριότητες:Canopy Tour: περίπου 50 USD, ανάλογα με το επίπεδο που θα κάνουν, Rafting: 90 USD
 • Προσωπικά έξοδα (τηλεφωνικές κλήσεις, υπηρεσίες καθαρισμού ρούχων, ιατρικά έξοδα κλπ.)
 • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και σοφέρ.

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Λυπούμαστε, δεν υπάρχουν ακόμη κριτικές.