Γενικά

Αργεντινή – Μπουένος Άιρες – Καταρράκτες Ιγκουασού

10 ημέρες– 7 νύχτες 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1-2 η ημέρα

 

Αθήνα – Μπουένος Άιρες

Αναχώρηση από το διεθνή αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος με προορισμό το Μπουένος Άιρες, μέσω ενδιάμεσου ευρωπαϊκού σταθμού Θα πρέπει να βρίσκεστε στον έλεγχο εισιτηρίων τουλάχιστον 2 ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση της πτήσης σας. Άφιξη την επόμενη ημέρα και μετά την παραλαβή των αποσκευών σας στο αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες (Buenos Aires), θα συναντήσετε τον τοπικό μας αντιπρόσωπο, ο οποίος θα φροντίσει για τη μεταφορά σας στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια σας και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας

3η ημέρα

 

Π

Μπουένος Άιρες –Ιγκουασού

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση σας στους καταρράκτες Ιγκουασού (Iguazú) .Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο σας  και κατόπιν ξεκινούμε για την ολοήμερη εκδρομή στην Αργεντίνικη πλευρά των καταρρακτών, που περιλαμβάνει τουρ στους άνω και κάτω καταρράκτες, και στο «Λαρύγγι του Διαβόλου» (Devil’s Throat / La Garganta del Diablo), όπου θα σταθείτε «περικυκλωμένοι» κατά 260 μοίρες από τους καταρράκτες. Η εκδρομή μας αρχίζει από τον χώρο του κέντρου επισκεπτών όπου θα επιβιβαστούμε σε τρενάκι που λειτουργεί με φυσικό αέριο, το οποίο περνώντας από τους άνω καταρράκτες θα καταλήξει στο «Λαρύγγι του Διαβόλου». Με την άφιξή μας εκεί θα περπατήσουμε σε μία εξέδρα πάνω από τον ποταμό Ιγκουασού, η οποία διασχίζει αρκετές νησίδες όπου υπάρχουν και αναψυκτήρια για να δροσιστείτε. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, που διαρκεί περίπου έξι ώρες, θα έχουμε τη μοναδική εμπειρία να εκτιμήσουμε, εκτός από τους καταρράκτες που βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από εμάς, την μοναδική χλωρίδα και πανίδα του τοπίου. Στο τέλος της εκδρομής μας, μπορείτε αν θέλετε να συνεχίσετε με την προαιρετική «Ναυτική Περιπέτεια» (Nautical Adventure). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας.

4η ημέρα

.

Π

Ιγκουασού –Βραζιλιάνικη πλευρά

Πρωινό στο ξενοδοχείο και έτοιμοι να απολαύσετε μια βόλτα στη βραζιλιάνικη πλευρά (η είσοδος περιλαμβάνεται).Επισκεφθείτε τις υπερυψωμένες πλατφόρμες και απολαύστε την πανοραμική θέα ενός από των μεγαλύτερων φυσικών θαυμάτων του πλανήτη μας. Το μεγαλείο των καταρρακτών θα σας συναρπάσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας.

5η ημέρα

 

Π

Καταρράκτες Ιγκουασού –Μπουένος Άιρες

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, μεταφορά στο αεροδρόμιο από όπου θα πάρετε την πτήση σας για την επιστροφή στο Μπουένος Άιρες (το εισιτήριο της πτήσης περιλαμβάνεται). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ Προαιρετικά μπορείτε να γευτείτε μια από τις κορυφαίες εμπειρίες αυτού του ταξιδιού, μια Βραδιά Τάνγκο. Το τάνγκο γεννήθηκε στην Αργεντινή, και η επίσκεψη σας σε έναν από τους καλύτερους «οίκους» τάνγκο θα σας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσετε μερικούς από τους καλύτερους Αργεντίνους καλλιτέχνες και χορευτές, υπό τη συνοδεία γεύσεων της παραδοσιακής αργεντίνικης κουζίνας .Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

6η ημέρα

 

Π

Μπουένος Άιρες(Colonia Del Sacramento –Ουρουγουάη)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια προτείνουμε μία ολοήμερη προαιρετική  εκδρομή σε μία από τις ομορφότερες αποικιακές πόλεις, την Κολόνια. Βρίσκεται απέναντι από τις ακτές της Αργεντινής., στην πλευρά της Ουρουγουάης. Επιβίβαση στο πλοίο. Η διαδρομή είναι περίπου 50 λεπτά.  Περιηγηθείτε στο ιστορικό της κέντρο, το οποίο έχει ανακηρυχτεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Ουνέσκο.  Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Μπουένος Άιρες. Το βράδυ θα γευτείτε μια από τις κορυφαίες εμπειρίες αυτού του ταξιδιού, μια Βραδιά Τάνγκο. Το τάνγκο γεννήθηκε στην Αργεντινή, και η επίσκεψη σας σε έναν από τους καλύτερους «οίκους» τάνγκο θα σας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσετε μερικούς από τους καλύτερους Αργεντίνους καλλιτέχνες και χορευτές, υπό τη συνοδεία γεύσεων της παραδοσιακής αργεντίνικης κουζίνας (μεταφορά, πλήρες δείπνο και σόου περιλαμβάνονται). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευσηκαι ελεύθερη ημέρα να την αξιοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε.

     

7ημέρα

 

Π Μ

Μπουένος Άιρες

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια  θα επισκεφτούμε ένα ράντζο γαιοκτημόνων της Αργεντινής που συνδυάζεται με μεσημεριανό μπάρμπεκιου και σόου με άλογα των κτηνοτρόφων της περιοχής. Οι Γκαούτσος, αποτελούν σύμβολα της επανάστασης και των αγώνων για την απελευθέρωση από τους Ισπανούς. Λυγερόκορμοι, σβέλτοι, ανεξάρτητοι, σκληροί, με πλατύγυρα καπέλα, μαύρα παντελόνια, μπότες και γιλέκα ασχολούνται με την εκτροφή αλόγων, βοοειδών, αιγοπροβάτων και χοίρων στα μεγάλα αγροκτήματα της Αργεντινής. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος.

 

8 ημέρα

 

Π Μ

Μπουένος Άιρες – Κρουαζιέρα στο Delta Tigre

Πρωινό στο ξενοδοχείο και επιβίβαση στο λεωφορείο με κατεύθυνση  προς την περιοχή Τίγρε (Τίγρης), μια πανέμορφη γειτονιά στο δέλτα του ποταμού Παρανά. Η περιοχή παρόλο που αποικήθηκε απο το 1580, δεν ήταν παρά μόνο στα τελευταία χρόνια του 18ου αιώνα, που άρχισε η συστηματική εγκατάσταση με τους πρώτους κατοίκους να είναι λαθρέμποροι που εκμεταλλεύτηκαν τον λαβύρινθο των παραπόταμων και των μικρών νησιών για να μεταφέρουν λαθραία αγαθά και να τα εμπορεύονται όπως και να αποφεύγουν την επιβολή φοόρων.    Τον 19ο αιώνα η περιοχή άρχισε να μετατρέπεται σταδιακά στον αγαπημένο χώρο αναψυχής και διασκέδασης των κατοίκων της πρωτεύουσας. Και όχι άδικα όπως θα αντιληφθούμε στην πλοήγησή μας κατά μήκος του δέλτα  οπου μια κοινωνία ζει με το νερό, τα νησάκια με την πλούσια υποτροπική βλάστηση, τα κανάλια και τα ρεύματα, σε μια αρμονική συνύπαρξη φύσης και ανθρώπου . Φαγητό στο πλοίο και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .

9η ημέρα

 

Μπουένος Άιρες

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος μέχρι την ώρα της μεταφοράς σας στο αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες για να πάρετε την πτήση της επιστροφής. Σημειώστε ότι, για λόγους ασφαλείας, η προσέλευση σας στο αεροδρόμιο πρέπει να γίνει το αργότερο τρεις ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης σας

 

10η ημέρα

 

Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη σε ενδιάμεσο ευρωπαϊκό σταθμό και, στη συνέχεια, στην Αθήνα.

 

 

 

 

  ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ

 • Αεροπορικά εισιτήρια (υπερατλαντικά όπως και για πτήσεις εσωτερικού)
 • Διαμονή στα ξενοδοχεία του προγράμματος, με πρωινό καθημερινά
 • Φόροι ξενοδοχείων
 • Όλες οι μεταφορές και ξεναγήσεις του προγράμματος
 • Ελληνόφωνος ξεναγός κατά την διάρκεια των ξεναγήσενω σας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Όλα τα γεύματα που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ποτά, αλκοολούχα και μη
 • Προαιρετικές εκδρομές
 • Προσωπικά έξοδα (τηλεφωνικές κλήσεις, υπηρεσίες καθαρισμού ρούχων, ιατρικά έξοδα κλπ.)
 • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τι καιρό να περιμένετε:

Ολόκληρο το ταξίδι σας βρίσκεται μέσα στους τροπικούς ή στο νότιο ημισφαίριο, όπου όταν εμείς έχουμε χειμώνα εκείνοι έχουν καλοκαίρι, οπότε παντού θα συναντήσετε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα βροχής, οπότε πάρτε μαζί σας μια ομπρέλα.

Ρεύμα:

Η Αργεντινή χρησιμοποιεί ρεύμα 220V/50Hz όπως και η Ευρώπη, αλλά με εντελώς διαφορετικό σχήμα πρίζας (μοιάζει σαν αμερικάνικη που… έχει στραβώσει!) Θα σας είναι απαραίτητος λοιπόν ένας «πολυμορφικός» προσαρμογέας πρίζας ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε συσκευές διπλού βολτάζ (όπως πχ το φορτιστή του κινητού σας). Αυτοί πωλούνται σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, και θα βρείτε επίσης πληθώρα στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης.

Τηλεφωνικές κλήσεις:

Από Ελλάδα για Αργεντινή: 0054 (κωδικός περιοχής) (τοπικός αριθμός)

Π.χ. για να καλέσετε την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Μπουένος Άιρες, από την Ελλάδα: 0054 11 48114811 (πάλι 8ψήφιος τοπικός αριθμός)

Από Αργεντινή για Ελλάδα: 00 30 (τοπικός 10ψήφιος αριθμός)

Π.χ. για να καλέσετε το πρακτορείο μας στην Αθήνα, από την Αργεντινή: 0030 210 5200880

Αν στα ελληνικά τηλέφωνα σας στο κινητό προσθέσετε το πρόθεμα +30 (ακριβώς έτσι, με το σύμβολο «συν» μπροστά – π.χ. +30 6944 444444 ή +30 210 5200880) θα μπορείτε να καλείτε τον αριθμό από οπουδήποτε (και από τη Βραζιλία!) χωρίς να χρειάζεται κανένα άλλο πρόθεμα. Ρωτήστε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας για τις ακριβείς χρεώσεις περιαγωγής που ισχύουν για την Αργεντινή. Τα ποσά μερικές φορές είναι… πολύ διαφορετικά από αυτά που περιμένετε!

Διαφορά ώρας:

Η Αργεντινή είναι αυτή την εποχή του χρόνου 5 (πέντε) ώρες πίσω από την Ελλάδα, ήτοι όταν στην Ελλάδα είναι 5 το απόγευμα, εκεί είναι 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Χρήματα:

Το νόμισμα της Αργεντινής είναι το αργεντίνικο πέσο, ή σκέτο πέσο, με ισοτιμία 9ης Φεβρουαρίου 2010:

AR$ 1 = 0,19  ή  1 € = AR$ 5,25 (μέση τιμή αγοράς)

Στην Αργεντινή ο πιο εύκολος τρόπος να σηκώσετε χρήματα είναι από μηχάνημα ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ), τα οποία βρίσκονται παντού, έχουν σχεδόν όλα οδηγίες στα αγγλικά, και δέχονται τις περισσότερες κάρτες. Το μειονέκτημα είναι ότι η κάθε ανάληψη έχει όριο τα $300 (περίπου 55 ευρώ), και αν και μπορείτε να κάνετε πολλαπλές αναλήψεις την ίδια ημέρα, η κάθε μια έχει χρέωση και εν τέλει συμφέρει μόνο για μικρά ποσά. Οι τράπεζες είναι ανοικτές από τις 10.00 ως τις 15.00. Ανταλλακτήρια υπάρχουν, αλλά εκτός μεγάλων πόλεων δεν είναι σίγουρο ότι δέχονται νομίσματα εκτός από δολάρια ΗΠΑ, και συχνά έχουν ασύμφορες ισοτιμίες. Σε καμία περίπτωση μην αλλάξετε χρήματα «στο δρόμο», σχεδόν πάντα πρόκειται για απάτη.

Ασφάλεια:

Η Αργεντινή είναι πιθανότατα η ασφαλέστερη χώρα της Νότιας Αμερικής. Αυτό δεν είναι πρόσκληση για να επαναπαυθείτε πλήρως, αλλά αν συμπεριφερθείτε όπως θα συμπεριφερόσαστε σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη της Ευρώπης ή της Βορείου Αμερικής, δε θα αντιμετωπίσετε προβλήματα. Μην αφήνετε τα τιμαλφή σας σε κοινή θέα, μην περπατάτε το βράδυ σε σημεία της πόλης που είναι σκοτεινά και δεν γνωρίζετε, και έχετε το νου σας στην τσάντα σας και τις τσέπες σας, ιδιαίτερα σε πολυσύχναστα μέρη.

Υγεία:

Για το ταξίδι σας δεν είναι απαραίτητος κανένας εμβολιασμός. Όμως, το Ιγκουασού εντάσσεται στις περιοχές όπου είναι ενδημικός ο Κίτρινος Πυρετός, και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί υγείας συνιστούν να κάνετε το αντίστοιχο εμβόλιο, για τη δική σας ησυχία. Η περιοχή του Ιγκουασού εντάσσεται επίσης σε αυτές όπου είναι ενδημική η Μαλάρια. Δεν είναι υποχρεωτικό να λάβετε προληπτική φαρμακευτική αγωγή (εμβόλιο δεν υπάρχει), αλλά καλό θα ήταν να το συζητήσετε με το γιατρό σας. Αν αποφασίσετε να μην την ακολουθήσετε, προστατέψτε τον εαυτό σας όσο καλύτερα μπορείτε από τσιμπήματα κουνουπιών: φορέστε μακριά μανίκια και παντελόνια, βάλτε τα πατζάκια του παντελονιού σας μέσα στις κάλτσες σας, φοράτε μέρα-νύχτα ένα εντομοαπωθητικό που να περιέχει την ουσία DEET (στην Ελλάδα πωλείται μόνο σε ειδικά καταστήματα με εξοπλισμό κάμπινγκ και ορειβασίας), και αν το δωμάτιο σας έχει σίτες και κουνουπιέρες, χρησιμοποιήστε τις επιμελώς. Το κουνούπι που φέρει τη μαλάρια τσιμπά μόνο τη νύχτα, αλλά υπάρχουν κουνούπια που τσιμπούν κατά τη διάρκεια της ημέρας και φέρουν άλλες ασθένειες (πχ Δάγκειο Πυρετό), που είναι επίσης ενδημικές σε κάποιες από τις περιοχές που θα επισκεφθείτε. Καλή ιδέα είναι επίσης να φέρετε μαζί σας τα παυσίπονα που προτιμάτε, για κάθε ενδεχόμενο, κάποιο ήπιο αντιδιαρροϊκό, και ένα αντιηλιακό.

Μια τελευταία σημείωση: περί ωραρίων, απροόπτων και σειράς του προγράμματος.

Παρά τις καλύτερες προσπάθειες μας, όπως και των τοπικών αντιπροσώπων μας στις χώρες με τις οποίες συνεργαζόμαστε, ενίοτε βρισκόμαστε προ απροόπτου με κάποια πράγματα που ξεφεύγουν ολοκληρωτικά από τον έλεγχο μας, όπως πχ όταν η τοπική γραφειοκρατεία αλλάζει απροειδοποίητα το ωράριο λειτουργίας κάποιου μουσείου, και αναγκαζόμαστε πρώτα να γευματίσουμε και μετά να επισκεφθούμε το μουσείο, ενώ στο πρόγραμμα ήταν ανάποδα. Τριπλοτσεκάρουμε τα πάντα μέχρι την τελευταία στιγμή, και είμαστε πάντα προετοιμασμένοι με εναλλακτικές λύσεις. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και με περισσή ευρηματικότητα, αλλά η εταιρεία μας ουδεμία ευθύνη φέρει για τέτοιου τύπου αλλαγές, και η σειρά του προγράμματος σας ενδέχεται να αλλάξει χωρίς προειδοποίηση, χωρίς όμως να παραληφθεί κάποια από τις προβλεπόμενες δραστηριότητες.

Επίσης σημειώστε ότι, σε περίπτωση που κάποια πτήση σας καθυστερήσει σημαντικά για λόγους ανωτέρας βίας (κακοκαιρία, μηχανική βλάβη κλπ.), η εταιρεία μας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να αναπληρώσει τις χαμένες δραστηριότητες ή επισκέψεις. Σεβόμαστε απόλυτα τις πολύτιμες διακοπές σας και πάντα θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Αλλά δυστυχώς, ανάλογα με το μέγεθος της καθυστέρησης και την τουριστική κίνηση της εποχής, ορισμένες φορές είναι απλά αδύνατον να γίνουν όλα.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΑΣ

Ελέγξτε τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα. Το διαβατήριο σας ισχύει; Σας ενημερώνουμε ότι για το συγκεκριμένο ταξίδι χρειάζεστε διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών πέραν της προγραμματισμένης ημερομηνίας επιστροφής σας. Οι Έλληνες πολίτες δεν χρειάζονται βίζα για να επισκεφθούν την Αργεντινή. Κάτοχοι διαβατηρίων άλλων χωρών θα πρέπει να καλέσουν το συντομότερο την πρεσβεία και να ενημερωθούν για τα απαραίτητα έγγραφα.

Ζυγίστε τις αποσκευές σας. Για τις υπερατλαντικές σας πτήσεις δικαιούστε 1 βαλίτσα  23 κιλά  και μία μόνο αποσκευή χειρός με μέγιστο βάρος τα 8 κιλά και μέγιστες επιτρεπτές διαστάσεις Μ×Π×Y 55×35×25. Μπορείτε επίσης να έχετε ξεχωριστά φωτογραφική μηχανή, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ομπρέλα, ένα μικρό χαρτοφύλακα ή γυναικεία τσάντα, αλλά το συνολικό βάρος των αποσκευών καμπίνας σας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνά τα 12 κιλά. Στις πτήσεις εσωτερικού στην Αργεντινή δικαιούστε μόνο 15 κιλά (συν τη χειραποσκευή σας), οπότε σας συνιστούμε είτε να πακετάρετε πιο ελαφρά, είτε να αφήσετε μία βαλίτσα σε λόκερ του αεροδρομίου του Μπουένος Άιρες, με την αντίστοιχη χρέωση που έχει αυτό.

Αν ξεπεράσετε κάποιο από τα αναγραφόμενα όρια, τη μεν χειραποσκευή σας θα χρειαστεί να την αποχωριστείτε για τη διάρκεια της πτήσης, για τις δε βαλίτσες σας θα κληθείτε να πληρώσετε – πιθανότατα ακόμα και για μικρές διαφορές. Σημειώστε επίσης ότι σε περίπτωση που κάποια βαλίτσα σας ξεπερνά τα 32 κιλά, το πιθανότερο είναι να αρνηθούν κατηγορηματικά να τη φορτώσουν στο αεροπλάνο και να σας τη στείλουν με cargo αρκετές ημέρες αργότερα – έχει συμβεί!

Για την ασφάλεια των αποσκευών σας και του περιεχομένου τους, σας συνιστούμε αυτές να είναι κλειδωμένες κατά την παράδοση τους στο αεροδρόμιο. Σας προτείνουμε να αποφύγετε τα πολύ μικρά λουκέτα γιατί υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν ή να ανοίξουν. Αποφύγετε να έχετε χρήματα, κοσμήματα και γενικά τιμαλφή μέσα στις αποσκευές σας. Φροντίστε το όνομα σας και το κινητό σας τηλέφωνο (όχι η διεύθυνση σας!) να αναγράφονται στο εξωτερικό αλλά κυρίως και στο εσωτερικό της βαλίτσας: σε περίπτωση που η εξωτερική ετικέτα σπάσει ή τραβηχτεί, θα είναι ο μόνος τρόπος να σας βρουν.

Η εταιρεία μας ουδεμία ευθύνη φέρει για κλοπή ή διάρρηξη αποσκευών.

 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στην Αργεντινή: + 54 11 43821047 Αντώνης Παπαχρηστόπουλος

 

 

 

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Λυπούμαστε, δεν υπάρχουν ακόμη κριτικές.